Semiconductor in beeld

Dit deel van de website bevat niet alleen informatie over de collectie van het museum, maar ook artistiek vormgegeven objecten geënt op semiconductors, een overzicht hoe chips worden gemaakt nu en vroeger en de impact die semiconductors op de consumenten elektronica. Er is zoveel mogelijk getracht om alles met beeldmateriaal te presenteren.
Meestal zijn er kleine foto’s met een klein beetje tekst op een pagina’s gebruikt. Voor een uitgebreidere beschrijving en een vergrote foto kan men dan op de foto klikken.

 

semiconductor collectie museum Nijmegen: deze sectie geeft een flavour van de objecten die in het Novio Experience Museum (NEM) zijn te bezichtigen. Op dit moment staan er nog wat oude foto’s maar binnen afzienbare tijd zal deze sectie vernieuwd worden met nieuw materiaal.

  • De toenmalige expositie in gebouw A (oud museum) geeft een beeld van de collectie.
  • Dit is eigenlijk geen collectie maar een expressie van de gele kamer in de fabriek
 

 

semiconductors artistiek vormgegeven: het doel van deze sectie is om op kunstzinnige wijze semiconductor in beeld te brengen. De stichting-link vormt een brug tussen ArtEZ Interaction Design in Arnhem (kunst academie) en het Novio Experience Museum (NEM) om semiconductors op een artistieke manier te presenteren.

  • kunstcreaties: het roemrijke verleden van semiconductor Nijmegen op een nieuwe manier tot leven gebracht
 

 

microchips een overzicht: alles wat je graag zou willen weten over microchips: de rol die microchips gespeeld heeft in het miniaturisering van de consumenten-elektronica, hoe worden ze gemaakt, en hoe gebeurde dit vroeger.

  • microchips in producten.
  • hoe worden microchip gemaakt
  • hoe het ontwerpen van microchips is veranderd in de tijd