Kunstcreaties

Begin 2019 ontstond het idee om te kijken of het roemrijke verleden van semiconductor Nijmegen op een nieuwe manier tot leven kon worden gebracht. Vijf studenten van ArtEZ Interaction Design in Arnhem – ook wel bekend als de kunstacademie – kregen de mogelijkheid om een afstudeeropdracht bij NXP te doen en zich daarbij te laten inspireren door de schatkamer aan historisch materiaal uit de Novio Experience Museum (NEM), zoals buizen, transistoren, geintegreerde schakelingen, designtekeningen, oude design manuals (ontwerphandboeken), geheugens en natuurlijk silicium als basismateriaal van elke chip. En dat is meer dan gelukt, het heeft de verwachtingen overtroffen!

Alle aandacht gaat normaal vooral naar de presenteren van het design voor het publiek. Zo’n presentatie is maar van tijdelijke aard vanwegen de benodigde ruimte voor de expositie. Het bewaren van het object in tekst, foto of video, zodat het publiek er voor langere tijd van kan genieten is vaak onderbelicht. Op deze web-site is de nog voorhanden zijnde informatie verzameld en te zien. In de toekomst wordt hier meer aandacht aan besteed zodat meer materiaal beter bewaard blijft.

De tekst bij de kleine foto’s beschrijft heel kort wat er op de foto te zien is. Indien men meer wil weten over deze foto / onderwerp, klik dan met de muis op de foto. Een grotere foto met gedetailleerdere tekst word dan over de pagina gedisplayd. Deze tekst bevat ook een link met aditionele info over dit onderwerp in tekst of video en verschijnt in een appart window.

[foto’s toevoegen]