Activiteiten

Een van de doelstellingen van het museum is het bevorderen van de interesse en de toegankelijkheid voor de  semiconductorentechnologie bij het grote publiek. Op verzoek worden mobiele exposities georganiseerd voor externe relaties om de “techniek” in algemene zin te promoten. Verder wordt vanuit het museum technische educatie aan scholen en het grote publiek ondersteund.
Contactgegevens voor het aanvragen van een expositie of technische ondersteuning kan men vinden op de pagina Over ons.

Op deze Activiteiten pagina vind je een overzicht van de exposities en activiteiten in verleden en toekomst. Door op een bijbehorende link te klikken vind je een impressie van de desbetreffende activiteit.

Overzicht
2019: 28 september: techniekdag technovium Nijmegen: Het NEM is aanwezig op de techniekdag van het technovium in Nijmegen. Een ROC opleiding om jong volwassenen wegwijs te maken in de techniek. Het NEM heeft een stand om de in en outs van de chip technologie te laten zien.
2019: augustus: kunstexpositie atrium NXP Nijmegen: Vijf studenten van ArtEZ Arnhem (kustacademie) hebben de semiconductorentechnologie op een nieuwe, kunstzinnige, manier tot leven gebracht.
2019: 25 mei Dutch Technology Week Nijmegen: High Tech Ontdekkingsroute: From the 20th to the 25th of May, all over the Netherlands innovative and miraculous technology stories are being presented. For the first time, DTW is coming to Nijmegen, with the High Tech discovery route on the 25th of May! Novio Tech Campus introduces you to the innovative Health and High Tech companies and initiatives of Nijmegen. In the M building a High Tech market will take place, with demo’s from Ampleon, Novioscan, pinkRF, MACOM, Microbit and many others.