Home

NIEUWS: Het museum is verhuisd en heeft haar poorten weer geopend voor publiek. Het Nieuwe adres is: Nijmegen Ambachtsweg 2, achterom bij EKI (bij oude papier fabriek)
Indien je op bezoek wil komen laat het ons dan weten de gegevens staan op de contact pagina

Chips, microchips, vrijwel iedereen heeft ze, maar bijna niemand heeft ze ooit gezien. Het Novio Experience Museum (NEM) geeft een overzicht van de ontstaansgeschiedenis van microchips, wat ze doen, hoe ze eruit zien en hoe ze gemaakt worden. Het museum is gevestigd op Ambachtsweg 2 in Nijmegen.

Het museum bestaat al sinds het najaar 2008 getuige het artikel in de Gelderlander bij de opening. Sinds maart 2010 is het museum een officiële stichting, Novio Experience Museum of kortweg NEM.
Het museum heeft dan wel zijn oorsprong in Nijmegen de semiconductor industrie is een global businness en kan niet los hier van gezien worden. De focus van deze website ligt dan ook op de semiconductor industrie in het algemeen. Het merendeel van de spullen in het museum zijn echter afkomstig uit het Nijmeegse.

In deze website vind je de volgende onderwerpen:
HISTORIE de ontwikkeling van de semiconductor industrie in het Nijmeegse van 1953 tot nu.

Semiconductors in beeld is een sectie onder ontwikkeling en komt binnen kort beschikbaar op de geheel vernieuwde web site, met informatie over:

  • de collectie van het museum.
  • artistiek vormgegeven semiconductor objecten.
  • overzicht hoe chips worden gemaakt nu en vroeger en de impact van semiconductors op de consumenten elektronica door de jaren heen.

Er word zoveel mogelijk getracht om alles met beeldmateriaal te presenteren

OVER ONS wie zijn wij.

Contact contact informatie.